И вторият квалификационен кръг от държавното първенство за момчета до 15 г. беше спечелен от ватерполистите на “Черноморец”. В морските дербита от зона Изток, група “Г”, възпитаниците на старши треньора Петър Йонов отново записаха победи. Бургаският тим се справи срещу “Тича” с 13:9.

Битката при момчетата продължава

Във втори пореден сблъсък срещу “Черно море”, домакините от Бургас завършиха с успех – 9:8. Двубоят на басейна в “Меден рудник” беше много оспорван и изпълнен с обрати. Първата част бе равностойна, която варненци спечелиха с 2:1. През втория период те увеличиха аванса си, като на полувремето се оттеглиха с преднина от три гола – 5:2.

След почивката ролите се размениха. С много сърцата и мъжка игра, със спазване на тактическите указания и с невероятните изяви на вратаря Александър Раднев “Черноморец” стопи пасива. В четвъртата част изравни 6:6, а в края на мача и поведе с 9:7. В заключителните секунди “Черно море” успя да върне един гол, но той се оказа недостатъчен за нещо повече и “акулите” спечелиха дербито с 9:8.

В първия квалификационен кръг през януари момчетата на треньора Петър Йонов победиха варненския тим с 11:9.

Първенството при 15-годищните продължава с поредния трети квалификационен кръг в зона Изток. Мачовете са на 10 и 11 март във Варна. В новосформирана група “Д” отново освен “Черноморец” и “Черно море” ще играят още “КПС Варна” и “Аква Спорт”.

Според новата система за провеждане на първенството, и тази фаза от надпреварата ще стартира от нула. Натрупаните до момента точки не се зачитат, което е абсурдно. Победителят в групата пропуска квалификациите и играе директно на финал. Заелите второ и трето място играят за позиция в първата шестица.

Съставът на “Черноморец”: Александър Раднев, Янис Христов, Боян Георгиев, Георги Митев, Константин Колев, Жан Вълчев, Александър Китенов, Мартин Вангелов, Калин Узунов, Виктор Иванов, Георги Стоев, Виктор Узунов, Диян Матаров.

Още снимки от турнира може да видите в галерията.