“Черноморец” спечели сребърните медали от четвъртото издание на международния турнир за купа “Александър Панговски – Шуната”. Във финалния мач “акулите” отстъпиха със 7:4 пред съгражданите си от “Нептун”, които станаха носители на купата.

Взехме среброто от турнира "Александър Панговски – Шуната"

Надпреварата стартира на открития басейн “Флора” в Бургас на 15 юни, но заради разразилата се силна гръмотевична буря в неделя, 17 йни, завърши два дни по-късно. Градското дерби се игра на 19 юни на закрития басейн “Парк Арена ОЗК”.

Трето място си поделиха отборите на “Котенко” (Унгария) и “Олимпиец” (Молдова), които заради лошото време не доиграха мача.

В турнира “Черноморец” победи “Юность” с 9:2, “Котенко” с 16:6, “Орестиада” със 17:5 и “Олимпиец” с 13:4.

От тази година международният турнир по водна топка “Александър Панговски – Шуната” е за юноши, родени 2005 г. и по-малки. В състезанието за U13 участваха домакинът-организатор на турнира “Нептун” и “Черноморец”, “Юность” (Русия), “Орестиада” (Гърция), “Олимпиец” (Молдова) и “Котенко” (Украйна).

Турнирът е в памет на именития ватерполист и треньор Александър Панговски – Шуната, състезател по водна топка преди повече от 50 години, треньор с огромен принос за възстановяването на водната топка в Бургас в края на 80-те и през 90-те години и бивш член на УС на СКВТ “Черноморец”.

Още снимки от турнира може да видите в галерията.