Ватерполистите на “Черноморец” спечелиха второ място в квалификационна група “А” от държавното първенство по водна топка за мъже. В настоящия шампионат участват осем отбора, разделени на две групи.

Класирахме се за финала при мъжете

На басейн “Диана” в столицата бургаският отбор постигна две победи и загуба. “Акулите” спечелиха морското дерби срещу “Черно море” с 10:7 и се наложиха с 10:4 срещу “Левски” (Сф). Загуба с 0:11 бургазлии инкасираха от шампиона “Локомотив НН”.

В шампионата при мъжете за поредна година старши треньорът Петър Йонов залага на младите възпитаници от школата на клуба. Основното ядро от състезатели е съставено от юноши. Само трима ватерполисти, участвали в квалификацията, са във възрастта си. По време на мачовете увереност в малките са вдъхнали опитните бургаски играчи Виктор Арсенов, Ивайло Стоянов и Филип Кулаксъзов, съобщи Петър Йонов.

“Въпреки напускането на двама от състезателите ни, участвахме с пълен състав, с възможност за равностойни смени. Отборът показа сила, израстване. В мачовете видях едни сърцати момчета, което ме прави оптимист и съм щастлив,” допълни Йонов.

Със спечеленото място на финала при мъжете, а и с класирането и на останалите свои възрасти, “Черноморец” показва, че се работи в правилната посока, а клубът продължава развитието си въпреки леките сътресения, които го правят още по-силен.

С актив от 6 точки мъжкият тим на “Черноморец” зае второ място в класирането. Лидер в групата с 9 т. е “Локомотив НН”, трето място зае “Черно море” с 3 т., а последен е “Левски” - 0 т.

За финалната шестица се класират първите три отбора от двете групи. Така към “Локомотив НН”, “Черноморец”, “Черно море” се присъединяват лидерът в група “Б” и носител на Купата на България - ЦСКА, “Славия” и “Комодор”. Вторият турнир е на 9- 11 март, след което завършилите на първите четири места отбора се класират за супер финала, който ще е на 28-29 април.

Във втората група са отборите на “Левски” и “Аква Спорт” (Вн), които след финалния турнир помежду си се класират по точки.

Резултати    
Локомотив НН Левски 14:2
Черно Море Черноморец 7:10
Комодор Славия 11:11
ЦСКА Аква Спорт 11:9
Локомотив НН Черноморец 11:0
Черно Море Левски 12:3
Комодор Аква Спорт 6:12
ЦСКА Славия 12:6
Локомотив НН Черно море 20:4
Черноморец Левски 10:4
Комодор ЦСКА 13:11
Аква Спорт Славия 8:11