Най-силните отбори в държавното първенство по водна топка във възраст момчета до 11 г. изиграха дерби мач на басейн – Парк Арена ОЗК. Един срещу друг сили мериха бургаският “Черноморец” и варненският “Черно море”, които в бъдеще ще са с решаваща роля в разпределението на медалите и класирането в първенството на България за родените след 2007 г. състезатели.

Парк Арена ОЗК прие ватерполното дерби при U11

Двата отбора са лидери за възрастта си. След приключването на есенно-зимния период предстоят финали в държавните първенства.

Морското дерби беше второто състезание по водна топка, което се провежда на новия басейн красавец. Както е известно уникалното спортно съоръжение беше открито с домакинство на квалификациите за европейското първенство за юноши до 19 г. само преди месец.

Сега възможност да усетят невероятната атмосфера и да се насладят на отличните условия, които предоставя плувното съоръжение, имаха най-малките ватерполисти.

Преди началото на срещата пред публиката бяха тържествено представени всички играчи от двата отбора. Те бяха приветствани от председателя и главен треньор на “Черноморец” Петър Йонов. Наставник на малките “акули” е Светозар Владков.

“Влагайте сърце, ум в играта. Тренирайте усърдно, за да постигате успехи. Лесно е да преследваш първия в класирането, но е трудно да удържиш лидерството и да си винаги първи. Бъдете здрави и се учете в училище, защото бъдещето е във вашите ръце, сърце и тяло,” каза в обръщението си към състезателите Петър Йонов, който призова родителите да подкрепят децата си.

В духа на феърплея малчуганите изиграха една много полезна проверка. Отборът на “Черно море” беше воден от треньора Григор Христов, който, заедно с пристигналите родители от Варна, останаха очаровани и не скриха възхищението си от новото спортно бижу на Бургас.

На трибуните присъстваха и случайни посетители. Привлечени от сигнала на реферската свирка те изгледаха мача и бяха спечелени от спорта водна топка. Благодарение на подвижната платформа, с която разполага басейнът и която позволява разделянето на водното пространство, по време на мача се провеждаха тренировки по плуване.

На басейн Парк Арена ОЗК пристигна директорът на ОП “Спортни имоти” Живко Иванов. Ватерполистите бяха посрещнати от управителя на спортното съоръжение Ивелин Ефендиев. Съдии на мача бяха Георги Балабанов и Румяна Евстатиева.

Още снимки от дербито може да видите в галерията.