Ватерполистите на “Черноморец” се класираха за финала в държавното първенство по водна топка. Момчетата на треньора Светозар Владков завършиха на второ място в група “Д” и за поредна година ще спорят за медалите.

Реми изпрати U13 в нова серия квалификации

На басейна в “Меден рудник” домакините победиха “Черно море” с 13:6 и “КПС Варна” с 9:5. В третия двубой “Черноморец” направи равенство 4:4 с “Комодор”.

Варненци имаха привилегията да се “подпрат на съдийското рамо”. Ремито се оказа в полза на гостите, които с по-добра голова разлика изпревариха бургазлии в класирането и станаха лидери в групата. Именно първото място им дава право на директна промоция за супер финала.

Според новия регламент за провеждане на първенствата “Черноморец” ще трябва да премине през нова серия квалификации, в която ще участват още третият “КПС Варна” и четвъртият “Черно море” от група “Д” плюс първият от група “Е” – “Аква Спорт”. Към тях се присъединяват останалите четири тима от зона Запад. Квалификациите са на 31 март-1 април. Финалната шестица ще бъде попълнена от класиралите се от първо до четвърто място отбори.

“Устремили сме се към първото място. Разполагаме с дълга резервна скамейка и имаме капацитета да спечелим битката в малкия финал. До тогава ще работим повече в психологически план, за да може започнем със самочувствие в супер финала. Доволен съм от всички момчета. Искам да отлича вратарят ни Диян Матаров, който изигра по прекрасен начин всички мачове, както и капитана Константин Колев за сърцата му игра и организаторски дух,” коментира представянето на “Черноморец” Светозар Владокв.

Мачовете от финалната шестица са от 27 до 29 април.

Останалите тимове в първенството на U13 ще играят във финал “Б” за разпределение на местата от седмо до 14-о. Срещите ще се играят в Кърджали, където бургаската водна топка ще бъде представена от клуб “Нептун”.

Резултати    
група Д    
Черноморец Черно море 13:6
Комодор КПС Варна 10:0
Черноморец КПС Варна 9:5
Комодор Черно море 13:4
Черноморец Комодор 4:4
КПС Варна Черно море 12:7
     
група Е    
Аква Спорт Дръзки 21:1
Нептун Дръзки 23:0
Нептун Аква Спорт 5:6

Още снимки от турнира може да видите в галерията.