Отборът юноши старша възраст на “Черноморец” се класира на трето място в държавното първенство за състезатели р. 1999 г. и по-малки за сезон 2017. Седмица по- рано вицешампионска титла извоюваха децата на бургаския клуб.

Старшата възраст спечели бронз

В заключителния финален турнир за четирите най-добри български отбори в тази възраст нашите ватерполисти записаха две победи и загуба. Мачовете се играха на басейн “Флора” в Бургас.

В най-важния мач срещу шампиона “Локомотив Н.Н.” домакините нямаха ден. Бургаският тим допусна доста брак в действията. Не реализира положенията си при числените превъзходства, освен това играчите удариха седем греди и резонно загубиха двубоя с 5:9, а столичани си осигуриха първото място.

С победата си с 8:7 над втория във временното класиране “Аква спорт” отборът на “Черноморец” се изравни по точки с варненци и спорът за среброто остана да се решава в мача между “Локомотив Н.Н.” и “Аква спорт”. В крайна сметка, за съжаление, столичани отстъпиха със 7:11 и изпратиха “Черноморец” на третото място. В последния мач “акулите” победиха “Комодор” с 14:6.

“Финалният турнир в Бургас беше много силен. Нашата задача беше да победим във всички мачове. За съжаление, срещу “Локомотив” допуснахме много грешки и допринесохме до голяма степен за шампионската им титла след победата над “Аква”. Дали от умора от мача с нас или от липса на интрига “Локомотив” отстъпи на “Аква” и нашият тим остана с бронза. Въпреки всичко, това е успех за нас. Този отбор заслужаваше по-предно класиране. Надявам се, че момчетата ще продължат да се развиват и в мъжкия отбор. Поздравявам тези, които са пред нас в класирането”, заяви старши треньорът на отбора Петър Йонов.

Първенците в шампионата бяха наградени от кмета на Бургас и член на УС на Българска федерация по водна топка Димитър Николов.

Крайно класиране юноши старша възраст  
1. “Локомотив НН” 15 т.
2. “Аква спорт” 12 т.
3. “Черноморец” 9 т.
4. “Комодор” 0 т.

Следват КПС “Варна”, “Славия” и ЦСКА, “Черно море”.

Още снимки от турнира може да видите в галерията.