Победа над ватерполния “Черноморец” предизвика еуфория сред феновете от Кърджали. На двудневния турнир “Дружба” по водна топка за юноши младша възраст, домакините от “Арда 2008” се наложиха с 4:2 над миналогодишния носител на купата “Черноморец” и спечелиха надпреварата.

"Черноморец" хвърли в екстаз публиката в Кърджали

Победата над хегемона, която е първа от 10 г. насам за водната топка в този град, хвърли в екстаз не само състезателите, но и щастливата от триумфа публика, половината от която скочи във водата на открития басейн в комплекс “Арпезос” заедно с играчите. Реакцията на домакините е показателна – какъв имидж има “Черноморец” пред останалите клубове.

В края на лятото клуб “Черноморец” е в процес на подготовка за следващия сезон. По тази причина в тазгодишното издание на турнира, за родени 2003 г., бургазлии предвидливо участваха с по-малка възраст, не търсейки обезателна победа. Въпреки това “акулите” записаха разгромен успех над столичния ЦСКА и се класираха втори.

“Турнирът за нас беше тиймбилдинг. Ние сме школувани, но не и тимово волеви. За да има ефект за “Черноморец”, в мачовете не играха състезателите ни във възрастта – 14 г. Участваха по-малките, родени 2004 – 2006 г. Така че турнирът имаше своя ефект,” каза старши треньорът Петър Йонов.

В турнира в Кърджали участва още един бургаски клуб – възроденият “Нептун”. Младите възпитаници на треньорите Антон Панговски и Валентин Мартинов продължават да бележат възход. Подобно на съгражданите си от “Черноморец” отборът на “Нептун” също игра в мачовете с по-малки във възрастта деца и се представи достойно. Много малко не достигна на бургаските ватерполисти да надделеят над ЦСКА, отстъпвайки с един гол 4:5.